O všem co souvisí ( nejen ) s vírou

Ekumenismus v neděli Božího milosrdenství

28. 4. 2019 11:07
Rubrika: Nezařazené

Navštívila jsem mši svatou v kostele svatého Františka z Assisi na Křižovnickém náměstí. Liturgie dnešního dne nás povzbuzuje, že Boží milosrdenství trvá navěky, a že Ho máme oslavovat, protože je dobrý! Optimistická slova, že ?

Cestou tam i nazpátek jsem potkávala mnoho rusky hovořících turistů s košíčky přikrytými plátny se znakem kříže. Pro naše pravoslavné bratry je dnes Velikonoční neděle.  Hodně lidí se na mě cestou mile usmívalo. Jelikož jsem už svoje chabé základy ruštiny poněkud zapomněla a nemohla jsem jim tedy popřát svátky slovy,dala jsem jim svoji velikonoční radost najevo aspoň opětovaným úsměvem.

Kristus vstal pro všechny, bez ohledu na to, jaké rasy nebo národnosti jsme, a rozhodně nám neřekl :" Budeš nenávidět ty a ty!" Řekl nám však:" Miluj svého bližního jako sebe" a dokonce:" Miluj své nepřátele!" Mějme to na paměti, když bychom měli tendence zbrkle lidi posuzovat!

Zobrazeno 1202×

Komentáře

dtto

Jenže lidi toho mají společného strašně moc, to bychom nikam nedošli. Hledat, co máme společného, můžeme i s masovým vrahem. K čemu to ale je? Není lepší vrahovi ukázat jeho omyl, vysvětlit mu, že je správné nevraždit, než se pouze spolu s ním radovat třeba ze sdílené náklonnosti k Wagnerově hudbě a dál nic?
A konec konců být zločincem člověku zdaleka neškodí tak, jako když vyznává falešné náboženství. Zločinec se může polepšit a obrátit, kdežt ten, kdo žije v omylu, z něhož není vyveden, ba ani na něj upozorněn, v něm také nejspíš umře a přijde o spásu.

Tomáš Janko

Katolické učení taky není stoprocentně pravdivé.... otevřete bibli, to je jediné a pravé učení:)

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková